Gemeente Vijfheerenlanden, de Leerdamse Ondernemers Vereniging en gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge onthullen Fantasiedieren van glas in het Kindermuseum.

Wethouder Shalandra Hitipeuw onthult samen met de prijswinnaars de van glas geblazen fantasiedieren in Kindermuseum De Vier Kubussen in Leerdam. De fantasiedieren zijn het resultaat van een goede samenwerking tussen gemeente Vijfheerenlanden, de Leerdamse Ondernemers Vereniging en gebiedsmarketingstichting Tussen Lek & Linge.

Fantasiedieren

Tom van Campenhout, eigenaar van De Kunstplaats Vijfheerenlanden en voorzitter Leerdamse Ondernemers Vereniging, zag dat in de vier grote kubussen in het straatje ‘Achter de Kerk’ vaak lange tijd dezelfde objecten werden tentoongesteld. Samen met Tussen Lek & Linge werd een tekenwedstrijd bedacht, waarbij de winnende fantasiedieren uiteindelijk tot glaskunst omgetoverd zouden worden. Alhoewel glasblazen iets typisch Leerdams is, zocht gebiedsmarketingorganisatie Tussen Lek & Linge steeds de verbinding op door dit project uit te zetten in het hele gebied Vijfheerenlanden.

Van tekening naar glaskunst

In totaal werden er zo’n 200 kindertekeningen verzameld. Vier daarvan zijn gekozen door een jury bestaande uit Werner van den Belt (artistiek leider van Stedelijk Museum Vianen), Tom van Campenhout en Anne-Sterre van der Zalm (Tussen Lek & Linge). Hierop werd kunstenaar Josja Schepman uit Leerdam gevraagd om van de vier kindertekeningen een ‘fantasiedier’ in glas te maken. In aanwezigheid van de winnaars werden de tekeningen omgetoverd tot unieke kunstwerken, waarvan zij na de expositie zelf eigenaar zijn!

Kindermuseum Leerdam

De vier fantasiedieren zijn nog tot en met het einde van dit jaar te bewonderen in Kindermuseum De Vier Kubussen. Je vindt dit unieke museum Achter de Kerk/Fonteinstraat in Leerdam.