Tom van Campenhout

 

Over polariteiten en een manier van ‘zijn’

 

Zwarte sokken, zwarte broek, zwart T-shirt, zwarte bril. Wit haar. Voor een ogenschijnlijk zo eenvoudige man, wars van elke vorm van uiterlijk vertoon of andersoortige opsmuk, heeft hij een verbazingwekkend complexe handtekening.  

Chaotische dynamiek en kalmerende samenhang, duizelingwekkend perspectief en kabbelende krabbeltjes. Zinderende sensualiteit en steriele afstandelijkheid, bombastische bouwwerken en vederlichte droombeelden. Een greep uit de polariteiten zo kenmerkend zijn voor zijn werk.

 

Tom van Campenhout is een kunstenaar die zijn kunst ‘leeft’ alvorens het in aanraking komt met papier, doek of grafisch programma. Zijn onderzoekende blik vangt, veelal in het alledaagse, wat hem aanzet tot het scheppen van nieuw werk. Dit met een duidelijke voorkeur voor industriële compositie en de vrouwelijke vormen van het menselijk lichaam.

Een zowel van nature als herkomst wat onevenwichtig gemoed, de intrinsieke drang om onophoudelijk te creëren en het voordeel van de gehanteerde technieken zonder droogtijd, maakt hem een bevlogen en zeer voortbrengend kunstenaar.

 

Neem een kijkje op mijn website: www.tomvancampenhout.nl

Of volg me op facebook: https://www.facebook.com/

 

Momenteel is mijn laatste werk te zien in De Schildkamp te Asperen, Leerdamseweg 44, 4147BM

De galerie is iedere dag geopend.