Vanaf 1 augustus is het werk van Ruben Lopulalan te zien in de Kunstplaats.

 

Ruben Lopulalan, geboren en getogen Leerdammer, creatief en kunstenaar van Molukse afkomst.

Nadat hij in de finale kwam in het tv-programma Project Rembrandt is zijn leven op z’n kop gezet. Want na jaren nooit echt geschilderd te hebben en niets met zijn creativiteit te hebben gedaan, kwamen er gelijk opdrachten binnen, heeft hij schilderles gegeven en komen er nu ook aanvragen om te exposeren.

In deze opdrachten staat Ruben dicht bij zichzelf door naast het gebruik van verf ook opdrachten aan te nemen die in houtskool of inkt op papier worden gezet.

Hij verbaast zich over hoe hij soms via via gevonden wordt voor een opdracht. Maar daar zal binnenkort verandering komen, omdat zijn website www.rubenlopulalan.nl gelanceerd wordt!

Zijn passie voor vormgeven is weer terug! En zijn creativiteit borrelt weer volop!

Ook op cultureel vlak komt dat tot uiting, want hij gaat zowel voor de Leerdamse als de Molukse gemeenschap binnenkort iets creëren.

Naast de lopende opdrachten is hij bezig met een serie van eigen werk en is hij actief in gemeenschappelijke activiteiten in de Molukse gemeenschap in Leerdam.

“Het begin” zoals zijn finale eindopdracht in Project Rembrandt heette, is ook echt het begin geweest van een nieuw avontuur en hij gaat door!