Wie ben ik?

 

Mijn naam is Tom van Campenhout en ik ben in 1958 geboren. Ik heb 27 jaar les gegeven in  Kunst en Cultuur, voornamelijk aan VMBO leerlingen. Binnen het onderwijs heb ik alles gedaan wat maar enigszins mogelijk was. Ik heb gewerkt als docent Beeldende Vorming en CKV, directeur, maar ook coach voor docenten en leerlingen. Met passie en plezier.

Ik heb een tweede baan en die is kunstenaar. Ik ben iedere dag bezig met het creëren van beelden in tekeningen en schilderijen. Daar ben ik professioneel mee begonnen na de lerarenopleiding en de kunstacademie en dat is nooit gestopt. Beelden creëren en gaan voor passie en talent, dat is de rode draad in mijn leven.

 

Leren heeft voor mij te maken met ontdekken van je talenten, daarin gekend worden, daar verantwoordelijk in zijn en keuzes mogen maken. Dit is voor mij de reden om het onderwijs uit te stappen en mezelf fulltime te richten op talentontwikkeling, enthousiasmeren en creëren.

Het onderwijs heeft me veel opgeleverd en met de wijsheid en de ervaringen die ik daar heb opgedaan wil ik een breed aanbod van Cultuur en Kunst delen in en rondom Leerdam.

Zeker in deze tijd, waarin alles zich razendsnel ontwikkelt en we nauwelijks meer de tijd hebben of krijgen om tot rust te komen en bewust te kijken, is juist het leren omgaan met Kunst een manier om tot inzichten te komen. Waar word ik rustig van, waar gaat mijn hart sneller van kloppen, wat is talent of passie; -ik sta voor verder kijken dan een eigen wereld. Aspecten die bijna als vanzelf omhoog komen als er een creatief proces ontstaat.

Ik teken en schilder iedere dag. Eigenlijk mijn hele leven al en zal hier ook niet meer mee stoppen. Het denken in beelden, creëren van mogelijkheden en deze uitwerken naar iets concreets, -een tekening, schilderij, meubel of beroep-, is het mooiste wat er is. Omgaan met en het verwerken van emoties die niet in woorden zijn uit te drukken maar misschien wel in beelden.

 

 

Wat ik te bieden heb is mijn passie en talent om jou als cursist te enthousiasmeren, je krachten en talenten met plezier te ontdekken. Ik wil graag mijn kennis delen over technieken, materialen en gereedschappen. Ik kan je ondersteunen inzichten te verwerven over het kijken naar Kunst door formele aspecten, maar zeker ook door het verhaal achter en in het schilderij te bekijken. Zo bevorderen we het kijken naar jezelf als creatief persoon met mogelijkheden die er mogen zijn. Je leert emoties op papier te durven zetten met verf, penseel of kwast. De wereld met je eigen ogen toch anders leren bekijken. In dit traject begeleid ik je in een veilige en plezierige omgeving.