Tom van Campenhout

 

Over polariteiten en een manier van ‘zijn’

 

Zwarte sokken, zwarte broek, zwart T-shirt, zwarte bril. Wit haar. Voor een ogenschijnlijk zo eenvoudige man, wars van elke vorm van uiterlijk vertoon of andersoortige opsmuk, heeft hij een verbazingwekkend complexe handtekening.  

Chaotische dynamiek en kalmerende samenhang, duizelingwekkend perspectief en kabbelende krabbeltjes. Zinderende sensualiteit en steriele afstandelijkheid, bombastische bouwwerken en vederlichte droombeelden. Een greep uit de polariteiten zo kenmerkend zijn voor zijn werk.

 

Tom van Campenhout is een kunstenaar die zijn kunst ‘leeft’ alvorens het in aanraking komt met papier, doek of grafisch programma. Zijn onderzoekende blik vangt, veelal in het alledaagse, wat hem aanzet tot het scheppen van nieuw werk. Dit met een duidelijke voorkeur voor industriële compositie en de vrouwelijke vormen van het menselijk lichaam.

Een zowel van nature als herkomst wat onevenwichtig gemoed, de intrinsieke drang om onophoudelijk te creëren en het voordeel van de gehanteerde technieken zonder droogtijd, maakt hem een bevlogen en zeer voortbrengend kunstenaar.

 

Tom van Campenhout heeft een gevarieerde carrière  in het voortgezet onderwijs gehad.

Dat verliep van conciërge, docent Beeldende Vorming naar coach voor docenten en directeur zijn van een vmbo school.

Zijn voorliefde gaat toch uit naar het contact met kinderen om passie en nieuwsgierigheid op te wekken en talenten te ontdekken. Deze ontdekkingsreis staat centraal. Kinderen laten kiezen, gekend worden, gehoord worden en zelf verantwoordelijk laten zijn als uitgangspunt om te leren.

Tom van Campenhout geeft co-teaching in zijn vakgebied waarbij hij samen met de docent een traject uitwerkt om te komen tot  groei.

 

Neem een kijkje op mijn website: www.tomvancampenhout.nl

Of volg me op facebook: https://www.facebook.com/groups/208910625891555